Mijn tips hoe jouw omzet kan verhogen

Heb je collega’s met een hogere dagomzet?   Hoe kan dat? En vooral, hoe kun je jouw omzet verhogen? Ontdek mijn tips. Verschilt in jouw praktijk de omzet ook van behandelaar tot behandelaar? Mijn ervaring..

Gratis e-boek:

Werken in en aan je zorgpraktijk

Heb je collega’s met een hogere dagomzet?  
Hoe kan dat? En vooral, hoe kun je jouw omzet verhogen? Ontdek mijn tips.

Verschilt in jouw praktijk de omzet ook van behandelaar tot behandelaar? Mijn ervaring met praktijken coachen en adviseren laat zien dat de gemiddelde dagomzet van behandelaren enorm kan verschillen. De dagomzet van de ene tandarts is soms wel twee keer zo hoog als van de andere. Hoe kunnen de verschillen zo groot zijn?

Het gaat over de 'kruimels'

Mijn verklaring hiervoor is de volgende. De dagomzet is de totale opbrengst van alle patiëntafspraken bij elkaar opgeteld. Elke afspraak bestaat uit één of meerdere behandelingen. Elke behandeling is opgebouwd uit verschillende UPT-codes. Dit betekent dat de dagomzet een optelsom is van alle gedeclareerde UPT-codes, die elk maar een hele kleine ‘kruimel’ vormen van de totale dagomzet. 

En waarom vertel ik je dit? Het lukt de ene tandarts namelijk beter om zo veel mogelijk ‘kruimels’ over de dag te verzamelen, terwijl een andere veel ‘kruimels’ laat liggen. Of liever gezegd ‘kruimels’ mist. 

Mijn tips

Door op een slimme manier je agenda en werkwijze op elkaar af te stemmen, lukt het om meer UPT-codes op een dag te declareren. Hierbij enkele tips om WEL deze ‘kruimels’ te pakken: 

  1. Plan afspraken altijd aansluitend. 
  2. Laat baliemedewerkers hoge prioriteit leggen bij het opvullen van vrijgekomen plekken. 
  3. Snijd jezelf niet in de vingers door UPT-codes niet te declareren waar je wel recht op hebt. 
  4. Plan geen koffiepauze als je weet dat je dagelijks koffietijd hebt, doordat altijd afspraken worden afgezegd. 
  5. Bij een lege agenda doe je er alles aan deze alsnog te vullen (in plaats van deze dicht te zetten en een vrije middag te nemen).

Behoefte om te sparren?

Er zijn meer mogelijkheden om je praktijkomzet te verhogen. Wil je daar eens over sparren? Dat kan via de maandelijkse brainstormsessies die ik organiseer. Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan.

Anderen bekeken ook

Stappenplan voor acceptatie van behandelplannen

Stappenplan voor acceptatie van behandelplannen

De manier van communiceren met de patiënt is van grote invloed op de acceptatie van behandelplannen. Bij grotere behandelplannen die een grote financiële investering vragen van de patiënt – wat zeker het geval is bij implantologie – vraagt dit om effectieve communicatie van de behandelaar.

Onderzoek naar de gemiddelde praktijkomzet

Onderzoek naar de gemiddelde praktijkomzet

Hoe goed ‘scoort’ jouw praktijk? De praktijkomzet is niet iets wat je zomaar deelt met collega’s. Daarnaast willen veel praktijkhouders wel graag weten hoe goed de praktijk ‘scoort’. En..