Leef jij ook ‘van factuur naar factuur’?

Gratis e-boek:

Werken in en aan je zorgpraktijk

Krijg controle door een gezonde cash flow voor je praktijk

Een goedlopende praktijk betekent niet altijd een financieel gezonde praktijk. Mijn ervaring is, dat – ondanks een goede praktijkomzet – veel praktijken nog steeds ‘van factuur naar factuur leven’ en weinig reserves hebben opgebouwd. 

Gewoon hard doorwerken

Hebben jullie in de praktijk ook het gevoel dat er weinig geld op de bank staat? Dat je ‘van factuur naar factuur leeft’? Heel vervelend natuurlijk. Maar hoe kun je dit veranderen? 

De meest gebruikte aanpak is om ‘gewoon hard door te werken’. Hard doorwerken om vooral nog meer omzet te maken. De gedachte daarbij is, dat als we maar harder, langer en efficiënter werken, er uiteindelijk wel iets goeds uit zal komen. Alsof op een wonderbaarlijke manier alle schulden, financiële zorgen en stress zullen verdwijnen. 

Begeleiding: ‘Gezonde cash flow voor je praktijk’

Een financieel gezonde praktijk bereik je niet per se – of alleen – met meer omzet, maar ook door je geldstromen goed te beheren. Met mijn begeleiding help ik praktijkhouders met:

  1. Een uitstekend inzicht in je cash flow 
  2. Werken met budgetten 
  3. Toekomstige uitgaven reserveren
  4. Direct nemen van je winsten

Met deze systematiek heb je als praktijkhouder meer controle over je geldstromen, minder stress over toekomstige uitgaven en meer inzicht in je kosten en winsten.

 Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in mijn begeleiding? Hier vind je meer informatie. Of vraag direct vrijblijvend een kennismaking aan via [email protected] of 06 – 1498 0141.

Anderen bekeken ook

De patiënt is NIET koning

De patiënt is NIET koning

Hoe ga je als praktijk om met een hoge zorgvraag die veel druk legt op je organisatie? Praktijken zouden hun focus moeten verschuiven van ‘alles doen voor de patiënt’ naar ‘een prettige en efficiënte organisatie’. In dit artikel ga ik hier verder op in.

Waarom een praktijk zich niet op preventie moet richten

Waarom een praktijk zich niet op preventie moet richten

Bijna elke praktijk is zich de afgelopen jaren gaan richten op preventieve zorg, want voorkomen is beter dan genezen. Niets op aan te merken en vanuit het oogpunt van zorgverlening helemaal te onderschrijven. Maar het..